Save The Date

De internationale contextuele conferentie Seeking for hope wordt in mei 2021 gehouden te Stellenbosch, Zuid-Afrika. Het woord ‘contextueel’ blijkt in Zuid-Afrika misverstanden te geven vanwege de meer situationeel gerichte contextuele theologie.

Tijdens de conferentie zullen internationale sprekers het woord voeren. Daarnaast leveren studenten bijdragen in diverse workshops. Al met al wordt een tip van de sluier opgelicht van de veelzijdige ‘Afrikacultuur’ en wat de betekenis daarvan is.

Organisatie

De conferentie wordt georganiseerd door prof. Christo Thesnaar. Hij is verbonden aan de faculteit praktische theologie en missiologie van de Universiteit van Stellenbosch.

Hanneke Meulink-Korf en Nel van Doorn zijn verbonden aan de masteropleiding Dialogical Intergenerational Pastoral Process.

Deze masteropleiding is in 2019 voor de derde keer van start gegaan (deels full master, deels klinische master). De studenten komen uit verschillende bevolkingsgroepen. Bij hun zelfverstaan en in de onderlinge ontmoeting blijkt het dialogisch karakter van de contextuele benadering van I.Boszormenyi-Nagy verrassend praktische inzichten te bieden.

Meer informatie

Er zal met regelmaat nieuwe praktische informatie verstrekt worden.

Hanneke Meulink-Korf (jnmeulink@gmail.com)  en Nel van Doorn (nelvandoorn@gmail.com) zijn nu al bereikbaar voor verdere inlichtingen.

Download de flyer (PDF)